utorok 23. decembra 2014

Úliky



Ak niečo chcete na vianoce vynechať, tak určite nie úliky. Je s nimi trochu papračka, ale s čím nie je? A stoja za to! Vykašte si rukávy, nalúpte si orechy a hor sa do toho! Dávam znova recept mojej omy - píšem ho tak, ako som dostala, ale na krém stačia tak 2/3 množstva. Do špičky úliku som pre chuť pridala ešte kvapku vaječného likéru.










Ingrediencie:
úliky:
- 250 vlašských orechov
- 250g práškového cukru
- 1 väčší bielok

krém:
- 250g masla
- 180g práškového cukru
- 250ml mlieka
- 2 kopcové lyžice maizeny
- 1 lyžica kakaa

- piškóty
- event.vaječný likér

čokoládový krém (varianta č.2.)


Postup:
1. zmiešame pomleté orechy, preosiaty cukor a bielko,   z ktorej vytvoríme 4 valčeky, nakrájame na rovnaké diely (obalíme v cukre, aby sa nanelepili) a tlačíme do formičiek - vyklepeme.



krém do úlkov:
1. Vymiešame 250g masla a 180g práškového cukru.
2. Uvaríme kašu z 2 kopcovitých polievkových lyžíc maizeny a 250ml mlieka, miešame do vychladnutia. 


3. Primiešame kašu do maslovej zmesy elektr.šlahačom, ale po lyžičkách.


4. Pridáme 1 lyžicu kakaa. 
5. Môžeme kvapnúť kvapku likéru do špičky každého úliku. Cukrársky sáčok naplníme krémom a plníme ním úlky.
6. priklopíme piškótou a ak sa nám chce, špičky namáčame v čokoláde rozpustenej s tukom vo vodnom kúpeli.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára