streda 10. decembra 2014

Linecké srdcia


Ďalší typ vianočných cukroviniek, bez ktorých sa vianoce nezaobídu! Linecké srdiečka, koliečka, kvetinky. Hodia sa vždy a vydržia dlho, keď ich necháte dlhšie odstáť, pekne zmäknú. Všetci ich poznáme, a preto si tu zaslúžia byť :)

cesto pripravte deň vopred!




Ingrediencie:

- 70g práškového cukru + na posypanie
- 140g masla izbovej teploty
- 210g hladkej múky + na pomúčenie
- 2 žĺtky
- najemno nastrúhaná kôra z 1 citrónu
- štipka soli
- štipka kypriaceho prášku - nemusí byť
- ríbezlový džem na zlepovanie

Postup:
1. Všetky prísady okrem ríbezlového džemu spracujeme v mise na hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme do druhého dňa odpočívať.
2. Na druhý děn ho rozválame na tenký plat - asi 2mm. 
3. Predhrejeme trúbu na 170C.
4. Vykrajujeme z cesta srdcia a polku z nich s malým srdiečkovým otvorom uprostred.


5. Opatrne srdiečka položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút doružova. Srdiečka strážime, aby sa nám nepripálili, vedia to veľmi ľahko.
6. Plné srdiečka potrieme lekvárom (ale nie po okraj) a priklopíme ich srdiečkami s otvormi. Pocukrujeme, ak chceme a odložíme do krabičiky :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára